Air & Rail Germania

Transportare din ⁄ spre aeroportul Frankfurt    Instrucţiune

Compania aeriană "Air Moldova", în parteneriat cu Căile ferate federale ale Germaniei Deutsche Bahn, vă propune să beneficiaţi de programul Air&Rail.

Indiferent de scopul călătoriei în Germania – în interese de business, deplasare de serviciu sau în scopuri turistice, cu programul "Air&Rail" veţi ajunge rapid şi cu confort în orice oraş dorit.

În cadrul programului "Air&Rail", compania Air Moldova oferă clienţilor săi, care procură bilete de zbor cu destinaţia Frankfurt, posibilitatea de a beneficia de o călătorie gratuită pe teritoriul Germaniei cu transportul feroviar, în baza biletului de zbor.

Costul călătoriei cu transportul feroviar în oricare din cele cca 6000 puncte de destinaţie din Germania va fi inclus în cel al biletelor de zbor al "Air Moldova" pe ruta Chişinău-Frankfurt-Chişinău, procurate în cadrul programului "Air&Rail".

Pentru transportarea feroviară trebuie să fie perfectat bilet de tren separat pentru fiecare direcţie.

Biletul de tren poate fi obținut în felul următor:

Înregistrarea și emiterea biletelor în regim online pe site-ul https://check-in.accesrail.com/#/step1 permite pasagerilor în prealabil (cu 72 de ore înainte de călătorie) și conform procedurii ușoare, să-și pregătească toate documentele necesare pentru călătoria cu trenul. După check-in/înregistrarea cu succes, la adresa de e-mail indicata de către pasager, urmează să fie expediată o scrisoare confirmativă de la compania Deutsche Bahn.

Începind cu 01 iunie 2020, numerele pick-up nu sunt generate de sistem și respectiv, nu apar în rezervări. Pentru a obține biletul pentru Deutsche Bahn, pasagerul trebuie să se înregistreze online pe site-ul companiei Deutsche Bahn, www.rail-checkin.com.

Această opțiune rămîne singura modalitatea posibilă de a obține biletul de tren și va deveni valabilă cu 72 de ore înainte de plecare. După check-in/înregistrarea cu succes, la adresa de e-mail indicată de către pasager, urmează să fie expediată o scrisoare confirmativă de la compania Deutsche Bahn. Biletul se printează sau se păstrează în format electronic pe obiectul electronic portabil al pasagerului (telefon mobil, etc) și se prezintă controlorului pe parcursul călătoriei cu trenul.

Pentru transportarea Rail&Fly pasagerul trebuie să posede:

 • itinerarul biletului electronic;
 • bilet pentru tren tipărit pe hîrtie sau păstrat în format electronic pe obiectul electronic portabil al pasagerului;
 • paşaport valabil sau alt document de confirmare a identităţii.

Important!
Neprezentarea biletului de tren poate duce la amendarea pasagerului din partea companiei Deutsche Bahn, pentru care Air Moldova nu poartă nici-o răspundere.

Pentru asistență în procesul înregistrării si emiterii biletului in regim online, rugăm să Vă adresați la specialiștii companiei Deutsche Bahn pe adresa: checkin.help@accesrail.com; info@accesrail.com

În cazul apariţiei unor probleme sau întrebări în emiterea biletului de tren prin intermediul aparatului/terminalului Deutsche Bahn, rugăm să apelați la ghişeele service point, care se află la fiecare staţie feroviară mare - sau să apelați la Call Centre Tel : + 49 1805 - 996633.

În prezent, biletele de călătorie în baza programului "Air&Rail" pot fi procurate online, pe pagina web a companiei "Air Moldova" www.airmoldova.md

 

Transportare din ⁄ spre aeroportul Frankfurt

În aeroportul Frankfurt sunt două gări feroviare:

 • Din gara  pentru curse de distanţă lungă în terminalul AIRail pleacă trenurile interurbane ICE şi IC în cele mai mari oraşe, ex. la Cologne şi Heidelberg.  Sosirea şi plecarea trenurilor se efectuează de pe platformele 4-7.
 • Din gara pentru cursele suburbane în terminalul 1 trenurile electrice    S-bahn ale liniilor S8 şi S9( pentru direcţia "Hanau"  sau "Offenbahh"), circulînd cu intervalul de 15 min, vă aduc în centrul oraşului Frankfurt.

Biletul de călătorie poate fi obţinut în baza  Pickup Number la terminale "self care" şi la casa Reisezentrum (terminalul 1, sectorul A sosirii, nivelul 0).

Ambele gări au conexiune cu aerogara prin liniile de autobuz şi Sky Line (tren special care circulă între terminalele aerogării).

Agentul şi pasagerul pot să verifice orarul actualizat în orice punct de vînzare a biletelor DB sau pe site www.bahn.de.

 

Instrucţiune

Pentru transportarea Air&Rail pasagerul trebuie să posede:

 1. Itinerarul biletului Electronic
 2. Copia tipărită a rezervării
 3. Fahrkarte (bilet pentru tren tipărit pe hîrtie)
 4. Paşaport valabil sau alt document de confirmare a identităţii

Obţinerea biletului de tren

Pasagerul poate să obţină biletul de tren Fahrkarte cu ajutorul unui dintre cele 3500 terminale "self care" Deutsche Bahn, amplasate în principale staţii feroviare ale Germaniei.

Pentru a obţine biletul de tren este necesar să introduceţi Pickup Number şi să urmaţi instrucţiunile indicate.

Copiii pînă la 2 ani nu au nevoie de bilet de tren Fahrkarte.

Confirmarea eliberării biletului electronic

Această confirmare pasagerul primeşte de la agentul de vînzări în momentul procurării biletului pentru ruta companiei "Air Moldova" Chişinău-Frankfurt sau Frankfurt-Chişinău.

Exemplu:


Tiparirea rezervarii din sistema

Această imprimare pasagerul o primeşte de la agentul de vînzări în momentul procurării biletului de zbor pe ruta „Air Moldova” Chişinău-Frankfurt sau Frankfurt-Chişinău.

Exemplu:

 1. MILLER/ANNA MRS Q35D3 -ETK-
 2. 9U 863 V MO20OCT KIVFRA HK1 0725 0900
  *ELECTRONIC TKTG AVAILABLE ON THIS FLIGHT*
 3. 9B 3007 Y MO20OCT FRAQYG HK1 1000 1100
  *ELECTRONIC TKTG AVAILABLE ON THIS FLIGHT*
 4. 061778899
 5. T/*T
 6. SSR MAAS 9B HK1 FRAQYG3007Y20OCT.TKT PICKUP NBR 224602332 OBTAIN TICKET
  PRIOR BOARDING TRAIN FROM SELF SERVICE MACHINE/P1
 7. SSR OTHS 9B HK/ PSGR INFO TO PRINTOUT SEE WWW .BAHN.DE/RAILANDFLY

Atenţie! PICKUP NBR – este codul pe care va trebui să-l utilizaţi în continuare pentru a obţine biletul de călătorie cu trenul Fahrkarte pe liniile DB.

Pentru a obţine un bilet de călătorie cu trenul Fahrkarte trebuie să efectuaţi următorii paşi:

Pasul 1. Apropiaţi-Vă de terminalul de autodeservire "Deutshe Bahn".

Apropiaţi-Vă de terminalul de autodeservire "Deutshe Bahn"

Pasul 2. Atingeţi ecranul
Pe ecran jos va apărea lista limbilor în care este disponibilă informaţia sub forma drapelelor ţărilor. Selectaţi limba în care doriţi să vizualizaţi informaţia.

Selectaţi limba în care doriţi să vizualizaţi informaţia.

Pasul 3. Selectaţi opţiunea “All offers”
Pe ecran vor apărea 4 opţiuni. Selectaţi care conţine“Ticket collection”.

Selectaţi opţiunea “All offers”.

Pasul 4. Pe ecran vor apărea 8 opţiuni.
Trebuie să selectaţi opţiunea “Pre-booked tickets” (Bahn-Tix, Rail&Fly) accesînd tasta cu denumirea respectivă, care se află în colţul drept în partea de jos.

Selectaţi opţiunea “Pre-booked tickets” (Bahn-Tix, Rail&Fly).

Pasul 5. Selectaţi „Collection of prebooked tickets Rail&Fly” – butonul de jos.

Selectaţi „Collection of prebooked tickets Rail&Fly”.

Introduceţi Pickup Number.

Pasul 6. Introduceţi Pickup Number

Pe ecran va apărea fereastra cu opţiunea “Please enter your order number” unde trebuie să introduceţi Pickup Number, care se conţine în rezervarea biletului, eliberată de către agentul de vînzări.

Introduceţi acest număr utilizînd tastatura de pe ecran.

Dacă la efectuarea operaţiunii introducerii Pickup Number aţi admis o eroare, atingeţi pe ecran tasta “Delete last caracter” sau “Delete Input”.

Atragem atenţia Dumneavoastră că, pentru a evita vizualizarea de către alte persoane a numărului pe care îl intoduceţi, Pickup Number este exteriorizat pe ecran sub formă de steluţe.

Dacă doriţi ca Pickup Number să fie vizualizat integral pe ecran, accesaţi tasta “Display Input” de pe ecran.

Totodată, ţineţi cont că la selectarea acestei opţiuni numărul dumneavoastră poate fi utilizat de altă persoană, nu Vă recomandăm să optaţi pentru acest procedeu.

După ce aţi introdus Pickup Number, accesaţi tasta“Confirm”.

Pasul 7. Confirmarea şi printarea ticketului pentru călătoria Dumneavoastră.
Pe ecran va apărea confirmarea corectitudinii Pickup Number. La această etapă trebuie să accesaţi tasta„Print”.

Confirmarea şi printarea ticketului

Pasul 8. Pe ecran va apărea informaţia că biletul Dumneavoastră se tipăreşte.

Pe ecran va apărea informaţia că biletul Dumneavoastră se tipăreşte.

Pasul 9. Primiţi biletul Dumneavoastră

Primiţi biletul Dumneavoastră.

Exemplul biletului:

Exemplul biletului.

Compania aeriană "Air Moldova" Vă doreşte o călătorie plăcută!

Aflaţi mai multe despre programul Air&Rail la numărul de telefon: (+ 373 22) 27 27 15; 27 27 41, helpdesk@airmoldova.md.