Afișează meniul

Atena

Atena (în greaca modernă Αθήνα, Athina [singular], în greaca clasică Ἀθῆναι, Athēnai [plural]) este capital Greciei. Atena a cunoscut o evoluție glorioasă, mai ales în Grecia Antică, fiind locuită de oameni încă din Epoca Bronzului și guvernată până în jurul anului 1000 î.Hr. de regi ionieni.Acropola din Atena a fost înscrisă în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. În Grecia Antică, numele Atenei era Ἀθῆναι atʰɛ̂ːnai, la plural, fiind legat de numele zeiței Atena. Atena este unul dintre centrele lumii în ceea ce privește cercetarea arheologică. Sunt câteva instituții principale care se ocupă cu cercetarea și valorificarea vestigilor istorice cum ar fi : Universitatea din Atena, Societatea de Arheologie care cuprinde câteva muzee. În același timp orașul deține câteva laboratoare, printre care și laboratorul Demokritos pentru Arheometrie.Atena este cunoscută în întreaga lume și ca un pilon al diferitelor conferințe și seminarii pe teme de cercetare. Cel mai important obiectiv din Atena îl reprezintă Acropola, având ca punct principal de atracție Partenon. Cel mai important si mai frumos templu din Atena numit si "Piatra Sfanta a Atenei", dedicat initial protectoarei sale, zeita Atena, domina centrul orasului modern de pe piscul de piatra cunoscut ca Acropole. Monumentele Acropole stau in armonie cu asezamantul natural. Printre obiectivele turistice de mare importanta se numara:  Teatrul Herod Atticus – construit in anul 161, Teatrul lui Dionysios – primul teatru din piatra, un adevarat camin pentru Sofocle, Eschil sau Aristofan.Datorita trecutului istoric bogat, Atena este un loc minunat pentru vizitarea obiectivelor turistice. Pe langa siturile arheologice si muzeele celebre, Atena are multe strazi pietonale minunate, cartiere frumoase, parcuri si dealuri acoperite cu pini, numeroase restaurante si o viata de noapte electrizanta. In imediata apropiere de centrul Atenei, veti gasi multe plaje frumoase unde va veti putea bucura de o baie. Cele mai multe dintre aceste plaje sunt bine organizate si au apele calme. Cele mai renumite sunt Porto Rafti, Lagonisi, Varkiza si Schinias.


Completează cererea

3 nopti /bilet de avion /BB, euro/pers, de la: dbl sngl
AMBROSIA HOTEL & SUITES
354 469
ACHILLION
356 437
ATHENS ATRIUM HOTEL AND SUITES
390 516
MELIA ATHENS
416 578

Perioada de valabilitate 25.07.2017 - 31.12.2017

  • Tariful pachet exprimat în euro include: bilet de avion tur retur, cazare cu mic dejun, perioada conform ofertei, pentru 1 persoana în cameră double sau single.
  • Tariful pachet nu include: transfer, asigurare medicală.
  • Tarifele sunt minime şi depind de disponibilitatea locurilor, de eventuale creşteri ale costurilor de operare, precum şi de evenimente locale, cum ar fi: tîrguri,sărbători,conferinţe etc. Sejurul de minimum nopţi cazare indicat în ofertă poate fi extins pentru un numar pînă la 7 nopţi, iar tariful se modifică corespunzător solicitării.

Contacte Air Moldova Corporate:

Adresa: Bd. Negruzzi 10, MD-2001, Chisinau, Moldova

Tel.: + 373 22 811 636

Fax: + 373 22 274 259

E-mail: corporate@airmoldova.md

Completează cererea