Tipar Inchide

Completarea fișelor pentru călatorie

Stimați pasageri, pentru a putea călători spre următoarele destinații, este obligatorie completarea fișelor solicitate de autoritățile tărilor spre care intenționați să călătoriți.

Vă rugăm să tipăriți și să completați din timp, declarațiile.

 • Zborurile spre Frankfurt: Pasagerii care intră în Germania din țările clasificate în zona roșie, trebuie să completeze, înainte de plecare, formularul online PLF de pe site-ul WWW.EINREISEANMELDUNG.DE
 • Zborurile spre Paris: Fișier 1 (ENG), Fișier 1 (FRA), Fișier 2
  Pentru călătoriile spre Franța este necesar prezentarea testului Covid RT-PCR negativ, prezentat pe suport de hîrtie, efectuat nu mai devreme de 72 ore pînă la zbor.
 • Zborurile spre Dublin: Declarație Irlanda, Dublin
 • Zborurile spre Lisabona: Declarație Portugalia, Lisabona
  Pentru Lisabona, pasagerul trebuie să prezinte la check-in un test molecular pentru COVID 19 RT-PCR, cu rezultat Negativ, care se va efectua nu mai devreme de 72 ore până la zbor. Rezultatul prezentat în original (cu semnătură, ștampila,etc).
 • Zborurile spre Istanbul: Declarație Turcia, Istanbul
 • Zborurile spre Federația Rusă (în două exemplare): Federația Rusă, Ancheta 1, Federația Rusă, Ancheta 2
  Cetățenii străini (de orice vîrstă), ce pleaca spre Federația Rusă sunt obligați să prezinte la sosire, un test molecular pentru COVID 19 RT-PCR, cu rezultat Negativ, efectuat nu mai devreme de 72 ore pina la zbor. Rezultatul prezentat în original (cu semnătură, ștampila,etc), preferabil în l.rusă.
 • Zborurile spre Italia: Fișier 1 (ENG), Fișier 2 (ENG), Fișier 1 (ITA), Fișier 2 (ITA)
 • Zborurile din Italia: Fișier (ENG), Fișier (ITA)
 • Zborurile spre Londra: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk
  Informații esențiale pentru a călători în Marea Britanie.
  Regatul Unit ia măsuri pentru a contribui la stoparea răspândirii COVID-19.
  1) Pentru a călători in Marea Britanie este necesară completarea unui formular online de localizare a pasagerilor înainte de sosire în Regatul Unit.
  2) Este posibil să vi se solicite autoizolarea timp de 14 zile de la sosire. Verificați lista țărilor scutite imediat înainte de a călători, deoarece această listă se poate modifica cu scurt timp.
  3) Este o cerință legală să purtați masca în transportul public din Marea Britanie.
  Nerespectarea măsurilor sus indicate se considera infracțiune care presupune aplicarea amezilor.
  Vă rugăm să vizitați www.gov.uk/uk-border-control pentru sfaturi detaliate de sănătate publică și cerințe pentru intrarea în Marea Britanie.
 • Zborurile spre Spania: https://www.spth.gob.es/
  (Pasagerii trebuie să completeze on-line declaraţia (FCS health control form). Dupa completarea acestui formular pasagerul va primi un cod Health QR Cod, pe care trebuie să îl prezinte ( în formă printată sau în telefon) la sosire în Spania. Formularul trebuie completat începând cu 48 ore până la zbor.

Pentru toate zborurile spre Republica Moldova, este obligatorie completarea fișei epidemiologice. Fișa epidemiologică trebuie printată și completată din timp de fiecare pasager, înainte de zbor. La aeroport în ziua zborului trebuie să prezentați fișa completată.

© Air Moldova
Tipar Inchide