Tipar Inchide

Documente de călătorie

Compania aerianaă Air Moldova informează că în conformitate cu regulile de intrare în spațiul Schengen, pasagerii ce dețin asupra lor pașaport bometric, urmează să respecte următoarele reguli:

La plecarea din Republica Moldova să dețină:

  • Bilet avia tur-retur;
  • Asigurare medicală pe perioada vizitei;
  • Invitație (după caz) sau rezervare valabilă a hotelului pe perioada vizitei;
  • Bani (aproximativ 50 euro pe zi).

Nerespectarea acestor reguli poate duce la recunoașterea de către autoritățile străine a pasagerului, ca persoana fără drept de a intra într-o țară sau alta (din spațiul Schengen) și întoarcerea lui pe cale aeriană la aeroportul din Chișinău. În cazul dat, pasagerul, conform legislației internaționale și naționale, este obligat să achite biletul retur dacă nu îl deține, să achite pentru cazarea, hrana, traducătorul, convorbirile telefonice etc. În cazul în care pasagerul refuză achitarea cheltuielilor, descrise mai sus, compania își rezervă dreptul de a apela în Instanța de Judecată pentru recuperarea cheltuielilor privind transportarea și întreținerea acestuia.

Acestea fiind enunțate, rugăm toți pasagerii să se familiarizeze cu informația dată în vederea respectării regulilor de intrare în spațiul Schengen.

Pentru mai multe detalii, pasagerii sunt rugați să consulte pagina oficială a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

Documente de călătorie

Documente corect îndeplinite – cheia spre un zbor de succes! Informatii oficiale despre documentele de care aveţi nevoie de a putea intra în ţara dorită o puteţi obţine numai la consulatul ţării date.

Pasagerul este responsabil pentru îndeplinirea corespunzătoare a actelor, respectarea legilor, regulamentelor, regulilor şi reglementărilor autorităţilor publice din ţară, pe teritoriul ţării (in) sau pe care a fost efectuată transportarea.

Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a nu permite pasagerilor cu documentele îndeplinite în mod ne corespunzător la bordul aeronavei.

Pornindu-vă la drum, nu uitaţi să luaţi cu dvs.:

  • Paşaportul străin cu viza;
  • Biletul de avion - manual sau electronic;
  • Alte documente necesare pentru intrarea / ieşirea în / din ţară.

Dacă decideţi să întoarceţi biletul şi să obţineţi banii, asta se poate face numai în locul din care aţi procurat tichetul.

Mai multă informaţie privind documentele de călătorie poate fi găsită pe aceste site-uri:

© Air Moldova
Tipar Inchide