Compania Air Moldova comentează situaţia actuală

septembrie 27 / 2019

În ultimul timp compania Air Moldova este supusă unor atacuri regulate venite atît din mediul politic, guvernamental cît şi al organelor de anchetă. Aceste acţiuni pot periclita în mod ireparabil activitatea companiei şi, în mod special, pasagerii noştri – aproximativ 1,4 milioane anual.

Campaniile de denigrare a imaginii şi presiunile derulate faţă de Air Moldova au drept scop falimentarea transportatorului naţional.

Sechestrul  de peste 300 milioane de lei aplicat pe capitalul statutar al întreprinderii afectează planul de modernizare a companiei Air Moldova. Cel mai grav este că autorităţile au aplicat acest sechestru pe capitalul statutar al companiei, deşi statul nu şi-a onorat obligaţiunile de a vărsa peste 151 de milioane de lei, în conformitate cu obligaţiunile contractuale. Aceasta înseamnă că instituţiile au sechestrat banii care nu aparţin statului, dar agentului economic. Atragem atenţia în acest sens că pe lângă prejudiciile pe care aceste acţiuni abuzive le provoacă Air Moldova, ele pot afecta în mod direct şi pasagerii companiei.

Cu toate acestea, Compania Air Moldova îşi înformează pasagerii şi opinia publică despre faptul că în prezent activează în regim normal. Compania depune tot efortul pentru a-şi onora obligaţiunile şi a oferi în continuare servicii de transport aerian sigure și confortabile.