În atenția opiniei publice 04.11.22

November 04 / 2022

În atenția opiniei publice, cu referire la informațiile denigratoare care circulă în spațiul media, privind activitatea companiei aeriene Air Moldova, venim cu următoarele precizări:

Air Moldova își continuă activitatea operațională și comercială în regim normal, nefiind afectată de careva sancțiuni și interdicții.

Compania aeriană Air Moldova nu se regăsește în nici una dintre listele cu sancțiuni aplicate de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite sau din partea Autorităților Republicii Moldova.

Air Moldova declară ferm: atât în componența Administrației companiei aeriene cât și în componența Fondatorilor companiei nu se regăsesc personalități politice din Republica Moldova.

Cu toate acestea vedem clar ca politicul Republicii Moldova prin intermediul mass media cât și a mediului de afaceri financiar bancar se implică absolut nefondat și ilegal în activitatea companiei și încearcă sa submineze activitatea Air Moldova, posibil în favoarea altor operatori aerieni preferențiali și nu iau în considerare cei 60.000 de pasageri care au deja bilete procurate.

Reiterăm, compania aeriană Air Moldova este o companie privată, neafiliată politic.

Astfel, Air Moldova condamnă implicarea acesteia în „știri” cu conotație politică și caracter manipulator, care au drept scop denigrarea imaginii și perturbarea activității comerciale a companiei aeriene.

Dificultățile operaționale înfruntate de companie din ultima perioadă au fost cauzate de defecțiunile tehnice a două aeronave din flota companiei.

Compania Air Moldova depune în continuare efort, pentru a remedia consecințele acestor perturbări de orar.

Air Moldova este Operatorul Național care promovează imaginea țării noastre și transportă regulat pasageri din și spre Republica Moldova. Doar în luna octombrie, a anului curent Air Moldova a lansat 3 destinații noi, zboruri directe spre Varșovia, Praga și Tbilisi- fiind o premieră Națională.

Echipa Air Moldova este profund dezamăgită de atitudinea manifestată în spatiul mediatic față de efortul și munca depusă, de asocierea companiei aeriene în contexte politice și ignorarea activității productive a acesteia.

Echipa Air Moldova vă infomează repetat, că va face tot posibilul pentru a-și onora în continuare obligațiunile față de pasagerii săi.