Noi reguli de zbor spre Marea Britanie!

February 18 / 2021

Stimaţi pasageri,

Vă informăm despre noile reguli de intrare în Marea Britanie, care au intrat în vigoare la 15 februarie 2021.

Pentru a călători în Marea Britanie pasagerii trebuie să indeplinească următoarele condiții:

1. A prezenta un rezultat negativ al testului înainte de zbor (care trebuie să fie făcut în termen de 3 zile înainte de zbor) în engleză.

Toți pasagerii care intră în Marea Britanie trebuie să facă un test COVID-19 PCR în termen de trei zile până la sosire. Conform informației de pe site-ul www.gov.uk se acceptă următoarele tipuri de teste: RT PCR, RT LAMP și test antigen cu un dispozitiv cu flux lateral. Detalii pot fi găsite accesînd link-ul.

În timpul înregistrării pentru fiecare cursă, toți pasagerii, cu excepția copiilor sub 11 ani, trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului. Rezultatul testului trebuie prezentat în original în engleză, franceză sau spaniolă; testele de traducere nu vor fi acceptate.

Rezultatul testului trebuie să conțină următoarele informații:

  • numele / prenumele pasagerului care corespunde documentelor de călătorie
  • data nașterii sau vârsta pasagerului
  • rezultatul testului
  • data testului
  • numele și contactele laboratorului în care a fost efectuat testul
  • numele testului

Dacă rezultatul testului nu conține toate informațiile de mai sus sau rezultatul testului PCR lipsește, pasagerului i se va refuza îmbarcarea. Rezultatul testului poate fi prezentat pe suport de hârtie sau în format electronic; la prezentarea rezultatului în formă electronică, pasagerul trebuie să furnizeze dispozitivului său electronic nivelul de încărcare necesar.

2. Rezervarea din timp retestarii la sosirea în Marea Britanie în zilele 2 și 8. Confirmarea rezervării cu privire la testare trebuie indicată în Passenger Locator Form.

3. Completarea on-line a formularului Passenger Locator Form (începînd cu 48 de ore înainte de data zborului sau în ziua zborului cel tîrziu). După completarea formularului veți primi o confirmare pe e-mail cu un QR code pe care va trebui să o prezentați la check-in/boarding, și la sosire în Londra. Confirmarea poate fi prezentată prin o copie printată sau în telefonul dvs.

4. Pasagerii care au fost / au traversat în ultimele 10 zile dintr-o țară care este o zonă roșie pentru Marea Britanie trebuie să se autoizoleze la hotel, care este rezervat individual în detrimentul pasagerilor. Confirmarea rezervării trebuie să fie indicată în Passenger Locator Form.

  • Lista zonelor roșii puteţi găsi aici
  • Rezervările la hotel se pot face aici.

5. La sosire, pasagerul trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile.

6. Este o cerință obligatorie să purtați mască în transportul public din Marea Britanie. Nerespectarea regulilor menționate mai sus este considerată o infracțiune care presupune amenda în mărimea de la 10.000 £ sau închisoare.

Vă rugăm să vizitați www.gov.uk/uk-border-control pentru recomandări detaliate de sănătate publică și cerințe pentru intrarea în Marea Britanie.

Informații oficiale privind reglementările de intrare în Marea Britanie pot fi găsite aici.


Stimaţi pasageri, informațiile despre regulile de zbor în perioada de pandemie furnizate de compania aeriană sunt pur informative.

Vă rugăm insistent să verificați adițional, informațiile emise de către autoritățile statului în care intenționați să călătoriț, sau să tranzitați, despre toate restricțiile actuale de călătorie, sau de intrare impuse curent.