Zborurile spre Rusia, interzise temporar!

October 15 / 2020

Stimați pasageri, vă informăm că sediul operațional al Federației Ruse pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus a luat o decizie de a întrerupe temporar programului de zboruri charter pentru repatrierea cetățenilor, începând cu 21 septembrie 2020.

În ultimile luni , aproximativ 2300 de persoane au ajuns în Federația Rusă cu cele 16 zboruri charter, care au avut loc.

Subliniem că Ambasada Russiei va continua să informeze cu privire la evoluția situației prin reluarea comunicării periodice.

La momentul actual, cetățenii ruși și străinii se pot întoarce din Republica Moldova în Federația Rusă doar cu zborurile tranzit prin Turcia, sau Republica Belarus.

Informațiile despre zboruri sunt disponibile pe site-ul Aeroportului Internațional Chișinău.

În același timp, procedura actuală pentru intrarea cetățenilor străini în Rusia se desfășoară în continuare în conformitate cu ordinul Guvernului Federației Ruse din 16 martie 2020 nr. 635-r „Cu privire la restricțiile temporare la intrarea cetățenilor străini și a apatrizilor în Federația Rusă și la suspendarea temporară a eliberării și eliberării vizelor și invitații" (http://government.ru/docs/39179/).

Accentuăm faptul că interzicerea temporară a zborurilor regulate din Republica Moldova către Federația Rusă continuă.