Air & Rail Spania

Compania aeriană “Air Moldova” în parteneriat cu Căile Ferate din Spania (Renfe) lansează un nou serviciu – Air & Rail Spania. Acest produs oferă tuturor pasagerilor, care călătoresc cu avionul pe ruta Chișinău – Barcelona sau Chișinău-Madrid, posibilitatea de a continua călătoria cu trenul gratuit spre oricare stație feroviară din Spania.

Produsul Air & Rail Spania presupune conexiunea dintre aeroportul Chișinău și orașul de destinație (dintre cele enumerate în continuare) parcurgând următorul traseu:

→ aeroport Chișinău → aeroport Madrid / Barcelona → transfer spre gara feroviară → tren spre orașul de destinație.

Oferta este valabila și vice versa.

Segmentul feroviar conținut în biletul electronic este disponibil din gările feroviare Madrid Chamartin, Madrid Atocha sau Barcelona Sants după cum urmează:

Madrid Airport Barcelona Airport
Madrid Chamartin Madrid Atocha Barcelona Sants
Albacete Alicante Alicante
Almeria Barcelona Bilbao
Bilbao Cadiz Castellon
Burgos Castellon Gironda
Leon Ciudad Real Lleida
Murcia Cordova Pamplona
Oviedo Cuenca Saragossa
Palencia Granada Tarragona
Segovia Guadalajara Valencia
Valladolid Huelva  
Vitoria Jerez  
  Malaga  
  Pamplona  
  Saragossa  
  Seville  
  Toledo  
  Valencia  

 

Rezervarea si procurarea biletului

Biletele de călătorie în baza programului “Air & Rail” pot fi procurate online pe site-ul oficial www.airmoldova.md sau din orice agenție de bilete autorizată. Pentru a beneficia de călătorie cu tren inclus, biletul procurat trebuie să includă neapărat segmentul feroviar. Costul călătoriei cu transportul feroviar este inclus în prețul bieltului de avion.

Valabilitatea biletului de tren

Biletul de tren este valabil timp de 48 ore, pentru o singură călătorie. Pentru direcția Chișinău-Marid sau Chișinău-Barcelona biletul de tren poate fi utilizat în ziua sosirii și în următoarea zi. Pentru direcția Barcelona-Chișinău sau Madrid-Chișinău, biletul de tren poate fi utilizat în ziua plecării din Barcelona/Madrid și cu o zi înainte de zbor.

Activarea biletului de tren

Pentru activarea biletului de tren, este necesar ca pasagerul să efectueze check-in-ul și să printeze biletul de tren obținut. Înregistrarea se face individual, online (web-Check-In), accesând link-ul: https://check-in.accesrail.com/

NB: Biletul de tren obținut la înregistrarea online se va printa în mod obligatoriu. Accesul la transportul feroviar nu va fi permis fără efectuarea prealabilă a check-in-ului. Printarea biletelor la stațiile feroviare nu este posibilă.

Check-in-ul este disponibil cu 72 ore înainte de călătoria rezervată.

Model bilet de tren printat

Biletul de tren printat obținut la efetuarea check-in-ului conține, pe lângă informațiile despre călătorie, și informații despre conexiunile dintre aeroport și stațiile feroviare. Aceasta informatie poate fi găsită în paginile 2,3 și 4 ale biletului de tren printat.

Transportarea bagaje si animale de companie

Bagaje: Greutatea maximă a bagajului admisă în timpul călătoriei feroviare este de 23 kg per pasager. Toate bagajele vor fi transportate în salon de către și împreună cu pasagerul. Trenurile sunt dotate cu rafturi sau locuri special amenajate pentru depozitarea/transportarea bagajelor.

Animale de companie: se acceptă doar animale de talie mică (câini sau pisici) cu o greutate de până la 8 kg. Informații suplimentare despre regulile de transportare a animalelor de companie pot fi găsite pe site-ul oficial Renfe: http://www.renfe.com/EN/viajeros/info/animales.html

Bagaje speciale: se permite transportarea gratuită a unei singure unități de bagaj special din categoria căruia fac parte: echipament ski, echipament sportiv, echipament golf. Nu este necesară vreo confirmare în prealabil pentru transportarea bagajului special. Pentru transportarea bagajelor special pe segmentul aerian operat de Air Moldova, se aplică regulile companiei.

Înregistrarea pasagerilor și a bagajelor înainte de zbor, precum și parcurgerea tuturor formalităților înainte de zbor se efectuează exclusiv în aeroport.

Documente de călătorie

În timpul călătoriei, pasagerii cu bilete Air & Rail trebuie sa aibă asupra lor următoarele acte:

  • Itinerarul biletului electronic
  • Biletul de tren printat (obținut la înregistrare)
  • Un act de identitate valabil

Transferul dintre aeroport și gara feroviară

Conexiunea dintre Aeroportul din Madrid și stațiile feroviare Atocha și Chamartin:

Transferul dintre aeroport si stațiile feroviare este asigurată de linia de tren C1 care pleacă din terminalul 4. Pasagerul este asigurat cu un bilet de tren gratuit pentru transferul din/spre aeroportul din Madrid.

Obținerea biletului de transfer: Biletele de transfer pot fi obținute de la terminalele de vânzare bilete amplasate atât în aeroport cât și în stațiile feroviare Atocha și Chamartin. La momentul actual, există 5 terminale de bilete în aeroportul din Madrid.

Pentru obținerea biletului de transfer, pasagerul trebuie să introduca codul “CombinadoCercanias” pe care îl găsește în coltul din stânga sus în biletul de tren printat:

Conexiunea dintre Aeroportul din Barcelona și stația feroviară Estacio Sants (Barcelona Sants)

Serviciul de transfer de la aeroport este asigurat, la momentul actual, de ruta feroviară Line R2 Norte Aeropuerto - Sant Celoni / Macanet Messanes care pleacă din terminalul T2B. Pasagerul este asigurat cu un bilet de tren gratuit pentru transfer de la/spre aeroportul din Barcelona și stația feroviară.

Obținerea biletului de transfer: Biletele de transfer pot fi obținute de la terminalele de vânzare bilete amplasate atât în aeroport cât și în stația feroviară Barcelona Sants. La momentul actual, există 5 terminale de bilete la aeroportul din Barcelona.

Pentru obținerea biletului de transfer, pasagerul trebuie să introducă codul “Combinado Cercanias” pe care îl găsește în colțul din stânga sus în biletul de tren printat:

Pentru orice informație suplimentară cu privire la programul “Air & Rail Spania” vă rugăm să contactați serviciul Call Centre la numărul (+373 22) 830 830.