Bagaje speciale

Pasagerii trebuie sa consulte regulile companiei aeriane in prealabil in cazul transportarii bagajelor speciale.

Bagajele ce nu pot fi calificate ca bagaj standard sint referite la tipul de bagaje speciale.

Bagajele voluminoase, fragile şi de valoare

Pasagerii pot solicita un loc(uri) suplimentar pentru transportarea unor obiecte fragile, voluminoase, instrumente muzicale, etc .în salonul aeronavei (CBBG). Greutatea a unei unităţi de bagaj transportate în salonul aeronavei, nu trebuie să depăşească 75kg, iar dimensiunile sale trebuie să permită să fie amplasat pe un scaun de pasager.

Tipul navei De la podea De la scaun
A 320 155 x 42 x 20 cm 110 x 42 x 50 cm
E 120 130 x 42 x 20 cm 95 x 42 x 50 cm
E 190 144 x 42 x 20 cm 99 x 42 x 50 cm

Bagajul trebuie să fie ambalat in modul care permite stabilirea bagajului pe scaunul pasagerului. Livrarea astfel de bagaje la aeronava şi din aeronava este responsabilitatea pasagerului.

Acest serviciu necesită confirmarea de la transportator.

Pentru locul suplimentar se emite un bilet separat. Pasagerul achita 100% din tariful aplicat şi toate taxele transportatorului (YQ/YR).

Pasagerii cu locuri suplimentare CBBG nu pot fi aşezaţi lângă ieşirile de urgenţă.

Înregistrarea on-line nu este permisă pasagerilor cu locuri suplimentare CBBG.

În cabina aeronavei pot fi transportate animale vii (cîini şi pisici), pentru a lua cunoştinţa cu condiţiile de transportare a animalelor la bordul aeronavei, accesaţi rubrica Transportarea animalelor domestice.

ECHIPAMENTE SPORTIVE

Echipament sportiv

Echipamente de schi şi snowboard

Un set de schi constă dintr-un echipament de snowboard (snowboard cu legături şi bocanci) sau o pereche de schiuri, o pereche de beţe de schi, o pereche de legaturi de schi şi o pereche de clapari. Echipamentul trebuie sa fie bine ambalat, pentru a nu se deteriora sau a deteriora alt bagaj în timpul zborului.

  • În cazul în care greutatea totală a unui set de schiuri sau snowboard nu va depăşi normele stabilite pentru bagajul standard (max. 23kg, cu condiţia împachetării setului într-o singură unitate de bagaj) acesta va fi considerat drept o piesă de bagaj – dimensiunile vor fi ignorate.
  • În cazul în care greutatea totală va depăşi limita, atunci vor fi aplicate regulile de excedent de bagaj.

Echipament de golf

Un set de echipament de golf constă dintr-un geantă de golf care conţine nu mai mult de 14 crose de golf, 12 mingi de golf si o pereche de pantofi de golf.

  • În cazul în care greutatea totală a unui set de echipament de golf nu va depăşi normele stabilite pentru bagajul standard (max. 23kg, cu condiţia împachetării setului într-o singură unitate de bagaj) acesta va fi considerat drept o piesă de bagaj – dimensiunile vor fi ignorate.
  • În cazul în care greutatea totală va depăşi limita, atunci vor fi aplicate regulile de excedent de bagaj.

Biciclete

Biciclete (non-motorizate), poti fi pentru călătorie sau pentru curse, cu un loc sau tandem. Pentru a putea fi trasnportate trebuie sa respecte urmatorele cerinţe: coarnele trebuie fixate paralele cu cadrul iar pedalele dezasamblate şi stocate separat într-o cutie de plastic sau carton. Anvelopele trebuie sa fie desumflate.

  • În cazul în care greutatea totală a unei biciclete (non-motorizate) nu va depăşi normele stabilite pentru bagajul standard (max. 23kg, cu condiţia împachetării într-o singură unitate de bagaj) acesta va fi considerat drept o piesă de bagaj – dimensiunile vor fi ignorate.
  • În cazul în care greutatea totală va depăşi limita, atunci vor fi aplicate regulile de excedent de bagaj.

Echipament de pescuit

Echipamentul de pescuit constă dintr-o cutie pentru accesorii, un sac sau coş pentru haine, plus o undiţă.

  • În cazul în care greutatea totală a unui set de echipament de pescuit nu va depăşi normele stabilite pentru bagajul standard (max. 23kg, cu condiţia împachetării setului într-o singură unitate de bagaj) acesta va fi considerat drept o piesă de bagaj – dimensiunile vor fi ignorate.
  • În cazul în care greutatea totală va depăşi limita, atunci vor fi aplicate regulile de excedent de bagaj.

Echipament sportiv adiţional

În cazul transportării echipamentului sportiv nedeterminat mai sus:

  • În cazul în care greutatea totală a unui set de echipament sportiv adiţional nu va depăşi normele stabilite pentru bagajul standard (max. 23kg, cu condiţia împachetării setului într-o singură unitate de bagaj) acesta va fi considerat drept o piesă de bagaj – dimensiunile vor fi ignorate.
  • În cazul în care greutatea totală şi/sau dimensiunile vor depăşi limita, atunci vor fi aplicate regulile de excedent de bagaj.