ANUNȚ 28.07.22

July 28 / 2022

Stimați pasageri, ALERTELE zilnice perturbează grav activitatea operațională a companiei aeriene Air Moldova și a altor companii, iar haosul creat pe Aeroportul Internațional Chișinău ne obligă să anulăm sau să reținem zborurile planificate.

ALERTELE zilnice, consecutive rețin aeronavele la sol cu peste 4-6 ore, acest fapt împiedică deservirea curselor, mai mult ca atât aeroporturile de destinație refuză să accepte aterizarea aeronavelor noastre în afara orarului stabilit.

Anularea și reținerea zborurilor NU este o măsură acceptabilă de companie, este o consecință inevitabilă a terorizării la care suntem supuși în ultimele săptămâni.

Astăzi, 28 iulie se rețin zborurile operate de Air Moldova din și spre:

  • Bucuresti 9U 861/ 862
  • Paris 9U 283/ 284
  • Verona 9U 885/ 886

Astăzi, 28 iulie este anulat zborul:

  • 9U 833/ 9U 834 Chișinău-Londra-Chișinău
    (Aeroportul Stansted, nu acceptă aterizarea și decolarea acestui zbor în afara orarului stabilit)

Pasagerii cursei anulate spre și din Londra pot beneficia de opțiunile propuse de companie sau pot solicita rambursarea totală la locul procurării biletului.

Întârzierile de zbor vor cauza alte rețineri în lanț și pe parcursul următoarelor zile. Vă rugăm să urmăriți statutul zborului dvs periodic pe www.airport.md și www.airmoldova.md

Contăm pe înțelegerea și răbdarea pasagerilor noștri! Vă rugăm să verificați panourile informative înainte de a veni spre Aeroport. Dacă zborul dvs se reține sau este anulat, vă rugăm să urmați instrucțiunile primite pe adresa de email. Timpul de așteptare a răspunsului poate dura mai mult decât de obicei.

Compania AIR MOLDOVA are toată încrederea că organele de stat abilitate vor depune tot efortul și vor întreprinde toate măsurile prevăzute de legislația națională pentru depistarea și pedepsirea acțiunilor ilegale la adresa aviației civile din Republica Moldova.

Aviația civilă este și trebuie să rămână în continuare cea mai sigură ramură a transportului de pasageri!