Femeile însarcinate

Femeile însarcinate pot fi acceptate la bord, cu prezentarea următoarelor documente:

  • După 28 săptămâni de sarcină (pâna în săptămâna 32 inclusiv) – este obligatoriu de a prezenta un certificat medical ştampilat şi semnat de către medic, în care va fi menţionată aptitudinea de a efectua zborul. Certificatul dat emis nu mai devreme de 72 ore înaintea zborului, trebuie prezentat la înregistrare la cursă.
  • Începind cu sfîrşitul săptămînii a 32-a şi pînă la sfîrşitul săptămînii a-35-a şi în cazurile complicaţiilor la sarcină, este obligatoriu de a prezenta un certificat medical ştampilat şi semnat de către medic, în care va fi menţionată aptitudinea de a efectua zborul.

Femeile însarcinate

Pot fi acceptate la bord numai femeile însărcinate cu perioada sarcenii de până la sfârşitul săptămânii a 35-a în cazul sarcinii unice fără complicaţii cu respectarea cererilor de mai sus şi femeile însărcinate cu perioada sarcinii de până la sfârşitul săptămânii a 32-a în cazul sarcinii multiple fără complicaţii cu respectarea condiţiilor de mai sus.

Pentru a fi acceptat la zbor pasagerul trebuie să prezinte în ziua zborului un act confirmativ/certificat medical completat și ștampilat de medicul curant despre lipsa restricțiilor și aptitudinea de a efectua zborul.