Bagajul de cală

La cursele efectuate de către Air Moldova există următoarele norme de trasportare gratuită a bagajului de cală conform conceptului PIECE CONCEPT:

Tip de pasager / destinație BUSINESS ECONOMY PREMIUM ECONOMY REGULAR ECONOMY BASIC
Adulți și copii de la 2 ani împliniți pentru zboruri spre/din ISTANBUL* 3 locuri de bagaj max.32kg/158cm 3 locuri de bagaj max.23kg/158cm 3 locuri de bagaj max.23kg/158cm 3 locuri de bagaj max.23kg/158cm
*Pentru tarifele transfer spre/din/prin ISTANBUL, promoționale, care conţin clasa X 3 locuri de bagaj max.32kg/158cm   1 loc de bagaj max.23kg/158cm 1 loc de bagaj max.23kg/158cm
Adulți și copii de la 2 ani împliniți pentru zboruri spre/din Londra/Dublin 2 locuri de bagaj max.32kg/158cm 1 loc de bagaj max.23kg/158cm 1 loc de bagaj max.23kg/158cm Nu se acordă
Adulți și copii de la 2 ani împliniți pentru zboruri spre/din alte destinații 2 locuri de bagaj max.32kg/158cm 2 locuri de bagaj max.23kg/158cm 1 loc de bagaj max.23kg/158cm Nu se acordă
Copii cu vârsta până la 2 ani neîmpliniţi 1 bag: max. 10 kg plus 1 un cărucior pliabil până la 10 kg
Pentru membrii Air Moldova Club : Deținătorii de carduri cu statutul Prestige/Exclusive trebuie să prezinte cardul la înregistrare Un loc de bagaj max.23kg/158 cm adiţional normei standard

Grupa de tarife este indicată în cîmpul "ENDORSEMENT" pe biletul dvs.

O piesă standard de bagaj pentru clasele Econom are o greutate de cel mult 23 de kilograme iar suma maximă admisă a dimensiunilor acesteia (înălţime + lăţime + lungime) este de 158 de centimetri (pentru copii cu vârsta până la 2 ani – 115cm).

O piesă standard de bagaj pentru clasele Business are o greutate de cel mult 32 de kilograme iar suma maximă admisă a dimensiunilor acesteia (înălţime + lăţime + lungime) este de 158 de centimetri (pentru copii cu vârsta până la 2 ani – 115cm).

În cazul în care geanta Dvs. cantareşte mai mult de 32kg, se impune reîmpachetarea acesteia în doua genţi sau expedierea drept cargo.

Normele speciale de transportare gratuită a bagajului pentru membri Air Moldova Club sunt valabile pentru itinerarele ce implică numai cursele operate de către Air Moldova.

Pentru transportările ce implică o terţă companie aeriană se aplică regula bajlui MSC (Most Significant Carrier) pentru norma total permisă şi cea pentru exces de bagaj. Regula MSC (Most Significant Carrier):

  • dacă segmentul călatoriei cel mai mare din punctul de vedere geografic sau cel mai important, nu este operată de către Air Moldova, ci de o alta companie aeriană, regulile companiei aeriene date pot fi aplicate şi asupra segmentelor operate de către Air Moldova;
  • daca Air Moldova operează segmentul călatoriei cel mai mare din punctul de vedere geografic sau cel mai important, atunci vor fi aplicate regulile şi tarifele Air Moldova.

În cazul in care MSC nu stipulează prevederi referitor la bagaje pentru transportarea vizată, se aplică prevederile publicate ale transportatorului ce acceptă bagajul spre registrare.

Dacă compania aeriană ce acceptă bagajul spre registrare nu are publicate prevederi despre bagaj pentru transportări interline vizate, se aplică prevederile publicate ale fiecărui transportator implicat pe secţiuni (sector după sector).

Bagajul de cală

ARTICOLE INTERZISE ÎN BAGAJUL DUMNEAVOASTRĂ

IMPORTANT!

La achitarea taxei de bagaj în aeroporturile situate în afara Republicii Moldova, adițional taxelor standard pot fi percepute taxe suplimentare de către agenție.

Transportul la bordul aeronavelor a articolelor menţionate mai sus, precum şi a altor articole ce pot pune în pericol sănătatea şi viaţa pasagerilor, este strict interzisă, vinovaţii fiind pasibili de privaţiune de libertate sau aplicarea unor amenzi.

Următoarele articole pot fi transportate de pasager fără acordul prealabil al transportatorului: medicamente şi articole de cosmetică în cantităţi mici, necesare pasagerului pe durata călătoriei, cum ar fi: spray pentru păr, parfum şi medicamente conţinând alcool.